Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar için kolaylıkla yapılacak bir yemektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Evde fındık lahmacunu kilo problemi olan diyet yapanların yememesi gerekir.


Evde Fındık Lahmacun Malzemeleri



İç Malzeme

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 4 dal yeşil soğan
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur Malzemesi

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Evde Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu yoğurmak ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına içine ılık su, şeker ve mayayı ekleyip elinizle mayayı eritmeye çalışın daha sonra azar azar un ilave etmeye başlayın. Hamuru yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp hamuru mayalanmaya bırakın. Sıra geldi evde fındık lahmacunun iç harcını hazırlamaya. Sebzeleri iyice yıkayın. Yıkamış olduğunuz sebzeleri doğrama tahtasının üzerine alın ardından kıymayı ve baharatları ve salçayı ilave edin. Bir zırh yardımı ile kıyma ve sebzeleri ince ince doğramaya başlayın. Zırh ile doğramak zorunda değilsiniz. Derin bir karıştırma kabın içinde elinizde kıyma ve sebzeleri karıştırabilirsiniz. Evde fındık lahmacunun iç harcı da hazır olduğuna göre sıra geldi hazırlamaya. Mayalanmış olan hamuru temiz bir tezgâhın üzerine alın 3-4 dakika kadar yoğurun. Daha sonra hamurda ceviz azcık büyük bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde merdane ile 2 cm'ye kadar açın. Daha sonra evde ağzı geniş bir su bardağı ile açmış olduğumuz hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kesmiş olduğunuz hamurları sıra sıra dizin. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı hamurun üzerine eşit bir şekilde sürün. Açmış olduğunuz bütün hamura lahmacun harcını sürün. Daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında malzemeler pişene kadar pişirin. Evde fındık lahmacunu hazır. Evde fındık lahmacunu hazır. Limon, nane, maydanoz ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Evde Fındık Lahmacun Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 Lahmacun Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Eti Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Döner Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Döner Tarifi ve Malzemeleri