Evde Fındık Lahmacun Fındık lahmacun, hem pratik hem de lezzetli bir yiyecek olarak evde kolayca hazırlanabilir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bu lezzet, özel bir yöreye ait olmamakla birlikte özellikle yoğun çalışan bireyler için ideal bir seçenektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek olan fındık lahmacun, diyet yapan veya kilo kontrolü sağlayan bireyler tarafından dikkatli tüketilmelidir. Evde Fındık Lahmacun Malzemeleri İç Malzeme
Hamur Malzemesi
Evde Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır? Evde fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu yoğurmak ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına ılık su, şeker ve mayayı ekleyip elinizle mayayı eritmeye çalışın. Daha sonra azar azar un ilave etmeye başlayın. Hamuru yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp hamuru mayalanmaya bırakın. Sebzeleri iyice yıkayın. Yıkamış olduğunuz sebzeleri doğrama tahtasının üzerine alın. Ardından kıyma, baharatlar ve salçayı ekleyin. Bir zırh yardımı ile kıyma ve sebzeleri ince ince doğramaya başlayın. Zırh ile doğramak zorunda değilsiniz; derin bir karıştırma kabında elinizle kıyma ve sebzeleri karıştırabilirsiniz. Evde fındık lahmacunun iç harcı da hazır olduğuna göre sıra geldi hazırlamaya. Mayalanmış olan hamuru temiz bir tezgâhın üzerine alın ve 3-4 dakika kadar yoğurun. Daha sonra hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Daha sonra geniş ağızlı bir su bardağı ile açmış olduğunuz hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kestiğiniz hamurları sıra sıra dizin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı hamurun üzerine eşit bir şekilde sürün. Açmış olduğunuz bütün hamura lahmacun harcını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında malzemeler pişene kadar pişirin. Evde fındık lahmacun hazır. Limon, nane, maydanoz ile servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |