Etsiz Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etsiz Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralarda yapılan yemekleri etsiz olarak düşünmek pek de mümkün değildir. Fakat herkes et ve kıyma tüketmeyi sevmeyebilir ya da sağlık durumu elvermeyenler için bu besin maddesinin bazı zararları olduğundan yemelerinde sakınca bulunabilir. Eğer etsiz lahmacun yapmak isteseniz bunun için malzeme olarak istediğiniz birçok besin maddesini kullanabilirsiniz. Sizlere örnek olması açısından biraz fikir verebilirim. Örneğin ıspanak ve peynir kullanabilirsiniz ya da mantar ve kırmızı biber ikilisinden de yararlanabilirsiniz. Bu arada eğer çevrenizde lahmacun harcını hazırlayıp götürdüğünüzde size pişirip verecek fırınlar varsa onlardan istifade edebilirsiniz. Fakat evde de kendi imkânlarınızı kullanarak kendiniz kendi lahmacununuzu yapabilirsiniz. Benim sizlerle paylaşmak istediğim etsiz lahmacun tarifinde pırasa kullanılmaktadır. Şimdiden sizlere kolay gelsin.


Etsiz lahmacun için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya,
  • Yeteri kadar ılık su.

İç malzemesi için

  • 1 kilo pırasa,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 diş sarımsak.

Etsiz Lahmacun Nasıl Yapılır?


Etsiz lahmacunun yapımına ilk önce hamuru ile başlayın. Bunun için mayayı bir fiske tuz ve yarım bardak ılık su ile ıslatın ve 5 dakika boyunca kabarmasını bekleyin Daha sonra unu derin bir yoğurma kabına alarak tüm hamur malzemeleri ile iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittiğinde üzerini bir örtü ile örterek fırının içerisinde yaklaşık yarım saat kadar mayalandırın.

Diğer tarafta lahmacunun harcını hazırlamaya geçin. İlk önce suru soğan ve domatesleri rondodan geçirin ve sıvı yağ ile ocakta kısık ateşte soteleyin. Pırasaları yeşil sapları da dahil minik minik doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. Yaklaşık 20 dakika soteledikten sonra tuz, salça ve baharatları ilave ederek ocaktan indirin. Harcı soğutun.

Hamuru bezeleyin ve tabak büyüklüğünde açarak üzerine harcı suyunu süzerek sürün. Fırça ile hafif yağlanmış teflon tavada 3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tüm malzemeler bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Etsiz lahmacunlar hazır. Lahmacunları sıcak olarak ve yanında ayran ile servis yapmaya özen gösterin. Arzu ederseniz pırasaların yanına beyaz peynir ya da kaşar peyniri rendesi de kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Etsiz Lahmacun Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahmacun Besin Değeri Nedir?

Lahmacun Besin Değeri Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Antep Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Ev Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Ev Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri