Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde lahmacun, genellikle dışarıda tüketilen bu lezzetli yemeği evde yapma imkanı sunar. Böylece canınız sıcak ve taze bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı veya acısız olarak damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, lahmacunu hazırladıktan sonra ocakta tavada veya fırında tepside pişirebilirsiniz.

Evde Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler

Hamur İçin

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri İçin

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 tane sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde lahmacun yapmak, düşünüldüğünden daha kolaydır ve ekstra çaba gerektirmez. İlk olarak, hamuru hazırlamakla başlayın. Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına kuru malzemeleri ekleyin ve ardından ılık suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Daha sonra zeytinyağını ekleyip hamuru iyice yoğurun. Yumuşak kıvamdaki hamurun üzerine streç film kapatın ve mayalanması için bir saat kadar dinlendirin.

Hamur mayalanırken, lahmacunun iç harcını hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve bir kaseye rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberleri ekleyin. Biber salçası, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Ardından kıymayı, doğranmış maydanozu ve küp doğranmış domatesleri ekleyip parmak uçlarınızla harcı yoğurun.

Mayalanmış hamuru tezgaha alın ve limon büyüklüğünde parçalara ayırıp beze yapın. Bir bezeyi alın ve merdane ile ince şekilde açın. Açtığınız hamurun ortasına bir yemek kaşığı dolusu kıymalı harç koyup hamurun üzerine yayın. Hazırlanmış lahmacunu yanmaz bir tavaya alın ve kısık ateşte pişirin. Alternatif olarak, fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek için tepsi büyüklüğünde hamur açıp orta kısmına iç harçtan ekleyin ve 185 derecelik fırında pişirin. Bu tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Hazırlanan lahmacunu bir servis tabağına alın ve diğer bezeleri de aynı şekilde pişirip üst üste dizin, yeşilliklerle birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun Nasıl Yapılır?