Fıstık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fıstık lahmacun, lezzeti ve sunum kolaylığı ile öne çıkan bir atıştırmalık seçeneğidir. Hem besleyici hem de pratik olan bu tarif, özellikle çocukların dikkatini çeker. Zengin malzemeleri sayesinde sağlıklı bir alternatif sunar. Sıcak servis edildiğinde keyifli bir lezzet deneyimi sağlar.
Fıstık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
03 Eylül 2024

Fıstık Lahmacun


Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen ve oldukça lezzetli bir lahmacun çeşididir. Fıstık lahmacunun hem servisi kolaydır hem de oldukça bereketlidir. Minik minik görünümleri ile dikkat çeken fıstık lahmacun, özellikle çocukların ilgisini çeker. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli atıştırmalık, çocuklarınızın beslenme çantasında da yer alabilir. Sahip olduğu zengin malzemeler sayesinde yüksek besin değerine sahiptir. Fıstık lahmacun, vitamin, mineral ve protein açısından zengindir. Doyurucu ve besleyici olan bu tarif, vücuda enerji verir. Yanında ayran ya da çay ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Fıstık Lahmacunun Malzemeleri


  • 2 adet ekmek hamuru
  • 1,5 kg yağsız dana eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 300 gr tereyağı (teremyağ gurme kaymaklı)
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı

Fıstık Lahmacun Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanların kabuğunu soyun, yıkayın ve ince ince kıyın. Daha sonra yağsız dana etini bıçakla ince ince kıyın. Eti tencereye alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulmuş soğana, tereyağı (teremyağ gurme kaymaklı), çam fıstıkları ve nar ekşisini ekleyin ve pişirin. Ardından tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve bir kenara koyun.

Ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alın ve güzelce yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları 2 mm kalınlığında açın. Üzerine etli harcı paylaştırın ve hamurların dört kenarını yukarı doğru kaldırıp uç kısımlarını yapıştırın. Kenarlarına önceden sulandırılmış yumurta sarısını sürün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın.

Fıstık lahmacunlarınız servise hazırdır. Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Mahinur 25 Temmuz 2024 Perşembe

Fıstık lahmacun yaparken kullanılan çam fıstıklarının miktarı 3 yemek kaşığı olarak verildi. Ancak, farklı bir alternatif malzeme kullanmak istesek, ne kullanabiliriz ve bu malzemenin miktarı ne olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Mahinur,

Fıstık lahmacun tarifi için çam fıstığı yerine alternatif olarak ceviz kullanabilirsiniz. Ceviz, lahmacuna farklı bir lezzet katacaktır ve gayet uyumlu olur. Çam fıstığı miktarını 3 yemek kaşığı olarak belirttiğiniz için aynı miktarda ceviz kullanabilirsiniz; yani, 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz lahmacununuz için uygun olacaktır. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
Haber Bülteni
Popüler İçerik
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Besin Değeri Nedir?
Lahmacun Besin Değeri Nedir?
Evde Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Evde Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri