lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerinin başında gelir ve sık sık tüketilir. Damak tadınıza göre lahmacun etini hazırlayıp, lahmacun salonlarına götürüp lahmacunlarınızı pişirtebilirsiniz. Aslında çok kolay bir iç malzemedir. Damak tadınıza göre malzeme ekleyip ya da çıkartabilirsiniz. İyi bir lahmacunun sırrı, lezzetli iç malzemesinden geçiyor. İçine konulan kıymanın da lahmacunun lezzetini arttırmasında payı çoktur.  Gelelim lahmacun etinin hazırlanışına;

Lahmacun eti malzemeleri;
  • 250 gram kuzu eti (kuzu etinden hoşlanmıyorsanız dana eti de seçimler arasında olabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir fincan sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
Lahmacun eti hazırlanışı; 
İlk önce yıkanıcak malzemeler maydanoz, domates, biber ve soyulmuş kuru soğanın iyice yıkanması gerekiyor. Maydanozları ince ince doğrayın ve büyükçe bir kaba koyun. Kuru soğanı, sarımsağı, biberi, domatesi bir mutfak robotuna koyup ince bir şekilde robotta çekin.
Lahmacun Eti

Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün. Eğer elinizde malzemeleri  ince ince doğradıysanız bu işleme gerek yoktur. Malzemelerin üzerine bir fincan sıvı yağı, tuzu, kimyonu, karabiberi ekleyin ve lahmacun eti karışımını iyice karıştırın. İsterseniz bu lahmacun malzemesini evde lahmacun yapımında da kullanabilirsiniz.

Püf noktası; Lahmacunda kullanılacak etin biraz yağlı olması gerekir ki lezzetli bir iç malzeme olsun. Eğer yağsız bir kıymadan yapılıyorsa içine biraz sıvı yağ eklemek gerekir. Eğer yağsız bir lahmacun eti olursa, lahmacunlar kuru ve sert olur. Güneydoğuda lahmacun içine muhakkak kuyruk yağı eklenir. Eğer seviyorsanız mümkünse çok az kuyruk yağı ekleyin. Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün. Baharatları istediğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak lahmacun etini acı olarak hazırlayabilirsiniz. Kıymayı tek çekim olarak alırsanız, lahmacun hamuruna iyi tutacaktır. Yeşil biberleri çok küçük doğrarsanız pişme sürelerinde sorun olmayacaktır. Kıyma seçimi çok önemli. Kasabınıza lahmacun için kıyma olduğunu muhakkak belirtin. Lahmacun etinde kıymayı yağlı tercih edin.

Yayınlanma Tarihi : 07.1.2017 12:06:19

Lahmacun Eti Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Lahmacun Eti"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017