Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli lahmacun, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olup, özellikle Gaziantep yöresine ait bir tariftir. Bu lezzetli hamur işi, kış aylarında sıklıkla tercih edilir ve ceviz sayesinde besleyici özellikler kazanır. İncecik hamuru ve zengin iç harcıyla cevizli lahmacun, sofralarınıza farklı bir tat katar. Ceviz, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olup, vücut direncini artırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, cevizli lahmacun çocuklar tarafından da çok sevilir ve yanında ayran ile mükemmel uyum sağlar.

Cevizli Lahmacunun Malzemeleri

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 6-7 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 bardak kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi (nar ekşisi)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Cevizli Lahmacunun İç Harcı Nasıl Hazırlanır?

İç harcı hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayın. Cevizleri ince ince ezerek hazır hale getirin. Kıymayı, zırh adı verilen özel bir bıçakla kıymak daha iyi sonuç verecektir. Kıymayı bir kaba alın, üzerine ceviz, nar pekmezi (nar ekşisi), domates salçası, biber salçası ve tuzu ekleyin. Son olarak karabiber ve kırmızı pul biberi de ilave ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harç artık kullanıma hazır.

Cevizli Lahmacun Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir kabın içine unu koyun ve ortasını açın. Ortasına yaş mayayı ekleyip biraz su ilave edin. Yaş mayayı elinizle çözerek un ile karıştırın ve üzerine tuz serpiştirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için dinlendirin. Ayrı bir yerde soğanı ince ince doğrayın. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı ve cevizi ekleyip iyice karıştırın. Dinlenen hamuru 6 parçaya ayırın ve merdane yardımıyla incecik açın. Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayarak sürün. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişirin. Lahmacunlar pembeleştikten sonra fırından alın ve sıcak sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak iç harcına yeşillikler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çıtır Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fıstık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fıstık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri