Hazır Yufkadan Lahmacun Hazır yufkadan lahmacun yapmayı öğrendiğinizde işiniz oldukça kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı, düşünüldüğü kadar zor bir iş değildir. Geleneksel yöntemlerle mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yaymak ve pişirmek, dışarıda yediğiniz lahmacunlar kadar lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Ancak, zamanınız kısıtlıysa veya daha modern bir lezzet denemek istiyorsanız, hazır yufka ile lahmacun tarifini mutlaka denemelisiniz. Hatta daha pratik bir bilgi paylaşmak gerekirse, yufka ile uğraşacak vaktiniz yoksa hazır lavaşla da lahmacun hazırlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız lahmacunları yuvarlak şekil vermek zor geliyorsa, kare veya dikdörtgen olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin. Hazır Yufkadan Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Hazır Yufkadan Lahmacun Nasıl Yapılır? Öncelikle harcı hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Lahmacun harcı, pide harcı gibi çiğden hazırlanır. Kuru soğan, maydanoz, domates, sarımsak ve sivri biberi ayrı ayrı blenderda doğrayarak derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine kıyma, iç yağ, salçalar ve baharatları ekleyin ve elinize eldiven giyerek iyice yoğurun. Lahmacun harcının pide harcına göre daha sulu olması gerekir. Bu yüzden harca birkaç kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Lahmacun harcı hazırlandıktan sonra bir kenara alın. Diğer tarafta bir kâsenin içine sıvı yağ ve su koyun ve karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın. Üzerine harcın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatın. Eğer yuvarlak yapmak istiyorsanız, çelik tencere kapağı ile bastırarak yuvarlak şekilde kesin. Üzerine elinizle harcı yayın ve bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. İşlem tamamlandığında lahmacunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derece ısıda, çok kurutmadan pişirin. Lahmacun yapımında kullanılan yufkalar çabuk kuruyacağı için hızlı ateşte pişirilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca, hazır yufkadan lahmacunlar piştiğinde üzerini bir bez ile örtün. Lahmacunları maydanoz, limon ve ayran ile sıcak olarak ikram etmeye özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Lahmacun yapımında kullanılan malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Kıyma ve sebzelerin tazeliği, lahmacunun lezzetini doğrudan etkiler. Ayrıca, lahmacun harcının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında dinlendirilmesi önerilir. Böylece baharatlar ve diğer malzemeler birbirine daha iyi karışır ve daha yoğun bir lezzet elde edilir. |