Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldukça eminiz. Bu nedenle canınız lahmacun çektiği zaman dışarıdan söylemeye gerek kalmayarak evde çarçabuk hazırlayabileceğiniz bu tarifi sizlerde ister kendi canınız çektiğinde ister konuklarınız için ister ana yemek olarak hazırlayarak çıtır çıtır bir lahmacun şöleni yaşayabilirsiniz.
Kolay Lahmacun Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kolay Lahmacun Tarifi İç Harcı İçin
- Yarım kg orta yağlı dana kıyma
- 2 adet iri boy kuru soğan
- 4 adet orta büyüklükte domates
- 4-5 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
Kolay Lahmacun Hamuru İçin
- Yarım kg elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar ılık su
Kolay Lahmacun Tarifi Hazırlanışı
Kolay Lahmacun tarifi hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza yarım kg elenmiş unumuzu alarak unun ortasını açarak havuz şekline getirdikten sonra ortadaki boşluğu 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz ve yarım paket yaş maya ilave ederek karışımın üzerine azar azar ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak özleşen ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamurumuzun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak mayalanması için 1 saat kadar hamur hacminin iki katına çıkana kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada iç harcımızı hazırlayalım.
İlk olarak geniş bir karıştırma kabına yarım kg orta yağlı dana kıymayı aldıktan sonra üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak ilave edelim. Ardından 4 adet domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğradıktan sonra sivri biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yemeklik olacak şekilde doğrayarak domateslerle birlikte kıymanın üzerine ekleyelim. Ardından iç harcımızın üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 yemek kaşığı kadar biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kadar karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırılan iç harcımızı iyice harmanlayarak karıştıralım. Harmanlanan iç harcın üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra hazır hale gelen iç harcı bir kenarda beklemeye bırakalım.
Daha sonra mayalanmaya bıraktığımız lahmacun hamurumuz dan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak bezeler hazırlayalım. Ardından mutfak tezgahımızı hafifçe unladıktan sonra ilk bezeyi tezgaha alarak bir merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açalım. Açılan hamurun üzerine iç harcımız dan bolca yayalım. Tüm bezeleri aynı şeklide hazırladıktan sonra fırınımızı 240 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak lahmacunları aralıklı olarak tepsiye yerleştirerek fırına sürüp lahmacun hamuru ve kıyma kızarıncaya kadar pişirerek kolay lahmacunları fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...