Kolay Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kolay Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Fakat bazı tarifler oldukça zahmetli olabilir. Bu yazıda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetinden ödün vermeyen bir lahmacun tarifi sunacağız. Hazır lahmacunların tadını aratmayacak bu tarif ile, hem kendiniz hem de misafirleriniz için çıtır çıtır lahmacunlar yapabilirsiniz.

Kolay Lahmacun Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

İç Harcı İçin:

  • Yarım kg orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 4 adet orta büyüklükte domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru İçin:

  • Yarım kg elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Kolay Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Yoğurma kabımıza yarım kg elenmiş unu alalım ve ortasını açarak havuz şekline getirelim. Bu boşluğa 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz ve yarım paket yaş maya ilave edelim. Karışımın üzerine azar azar ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak özleşen ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak mayalanması için 1 saat kadar bekleyelim. Hamurun hacminin iki katına çıkması gerekiyor. Bu esnada iç harcımızı hazırlayalım.

İç harcı hazırlamak için geniş bir karıştırma kabına yarım kg orta yağlı dana kıymayı alalım. Üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak ilave edelim. Ardından 4 adet domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğrayalım. Sivri biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yemeklik olacak şekilde doğrayarak domateslerle birlikte kıymanın üzerine ekleyelim. İç harcımızın üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandıralım. Bu karışımı iyice harmanlayarak karıştıralım. Harmanlanan iç harcın üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra hazır hale gelen iç harcı bir kenarda beklemeye bırakalım.

Mayalanmış olan lahmacun hamurundan yumurta iriliğinde parçalar kopararak bezeler hazırlayalım. Mutfak tezgâhımızı hafifçe unladıktan sonra ilk bezeyi tezgâha alıp bir merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açalım. Açılan hamurun üzerine iç harcımızdan bolca yayalım. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırladıktan sonra fırınımızı 240 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak lahmacunları aralıklı olarak tepsiye yerleştirelim ve fırına sürelim. Lahmacun hamuru ve kıyma kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kolay lahmacunları sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Pelinsu

21 Temmuz 2024 Pazar

Evde lahmacun yaparken hamurun tam olarak mayalanması için ne kadar beklemek gerekiyor? Bir de hamurun ele yapışmayan bir kıvamı aldığını nasıl anlarım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Pelinsu hanım,

Evde lahmacun yaparken hamurun tam olarak mayalanması genellikle 1-1.5 saat sürer. Bu süre, ortamın sıcaklığına bağlı olarak biraz değişebilir. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında bekletmek yeterli olacaktır.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvam aldığını anlamak için, hamuru elinize aldığınızda hafifçe bastırarak kontrol edebilirsiniz. Hamur elinize yapışmıyorsa ve kolayca şekil alabiliyorsa, kıvamı uygun demektir. Ayrıca, hamurun yüzeyinde küçük kabarcıklar oluşmuşsa ve hafifçe kabarmışsa, mayalanma süreci tamamlanmış demektir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori?

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri