Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacun, özellikle Urfa ve Antep illeri ile anılmaktadır. Her yaş grubundan insanın severek tükettiği bu lezzet, dışarıda olduğu kadar evde de yapılabilir. İnce ve çıtır çıtır ya da yumuşacık olarak hazırlanan lahmacun çeşitleri, ayran ve salata ile eşsiz bir öğün sunar. Pratik yapımı sayesinde ev hanımları tarafından sıkça tercih edilen lahmacunun küçültülmüş hali olan fındık lahmacun, küçük boyutları ile hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenektir.

İç Malzemesi

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • Bir miktar tuz

Hamur Malzemesi

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu hazırlayarak başlayın. Hamur için derin bir kabın içine ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mayanın erimesi için biraz bekleyin. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Son olarak tuzunu ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken, iç harcı hazırlamaya başlayın. Soğanları temizleyip küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp kesin. Maydanozları ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları ezerek tüm malzemeleri bir kaba koyun. Üzerine kıymayı, biber salçasını, karabiberi, pul biberi, kimyonu, kişnişi ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Evinizde zırh varsa, iç harcı zırh ile kıyarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alıp bir iki dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler alın. Bezeleri tezgahın üzerinde yaklaşık 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar şeklinde kesin. Artan hamurları tekrar beze yapıp aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine unlayıp kestiğiniz yuvarlakları aralıklı olarak dizin. Yuvarlakların üzerine hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup kaşığın tersi ile hamurun her tarafına eşit şekilde yayın. Tüm bezeler için aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzerindeki harç pişene kadar pişirin. Pişen fındık lahmacunları fırından çıkarıp ayran ve salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahmacun Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Ev Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Ev Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri