Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır olduğu gibi yumuşacık lahmacun çeşitleri de vardır. Ayran ve salata ile birlikte eşsiz bir yemek olan lahmacun pratik oluşuyla ev hanımları tarafından da çok sık tercih edilmektedir.
Fındık lahmacun tarifi şu şekildedir;

İç Malzemesi;
  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • Bir miktar tuz

Hamur Malzemesi için;
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un
Yapılışı; Fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu hazırlayarak başlayın. Hamuru için derin bir kabın içine ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mayanın erimesi için biraz karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Son olarak tuzunu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Hamuru hazırladıktan sonra hamuru dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika hamuru üstü bir örtük şekilde dinlendirin. Hamuru hazırladıktan sonra iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harç öncelikle soğanları temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra patatesleri soyun ve yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendeledikten sonra patateslerin suyunu sıkın. Daha sonra maydanozları, yeşil soğanı ve domatesi de küçük küçük doğrayarak hazırlayın. Doğrama işlemin bitirdikten sonra hazırladığınız malzemelerin hepsini bir kabın içine koyun ve karıştırın. Üzerine tuzunu, pul biberini, kimyonu salçasını ve kıymasını ilave ederek iyice karıştırın. Eğer evinizde zırh varsa iç harcı zırh ile kıyın o zaman daha iyi olacaktır. İç harcı hazırladıktan sonra dinlenmeye bıraktığınız hamuru tezgahın üzerine alın. Tezgahın üzerine almadan önce tezgahı unlayın. Hamuru tezgahın üzerinde bir iki dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurdan açabileceğiniz büyüklükte bezeler alın. Aldığınız bezelerden biri tezgahın üzerini unlayarak 3-4 kalınlığında açın. Açtıktan sonra ağzı geniş su bardağı ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlakları çıkardıktan sonra artan hamurları da tekrar beze haline getirerek açın ve aynı işlemi uygulayın. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine unlayıp bardak ile çıkardığınız yuvarlakları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin. Dizme işlemi bittikten sonra yuvarlakların zerine hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Ve kaşığı tersi ile harcı hamurun her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin. Üzerindeki harç pişmişse fırında çıkararak ayran ive salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fındık Lahmacun Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fındık Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ,yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir. Lahmacun Harcı Malzemeleri ...
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik...
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev h...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı...
Fırında Lahmacun
Fırında Lahmacun; lahmacun belirli bir büyüklükte 20-25 cm açılan hamurun üzerine malzemeleri koyulduktan sonra özellikle taş fırınlarda pişirilen, pişerken mis gibi koku saçan, harika bir sunum ile vazgeçemeyeceğiniz ister acılı, ister acısız bir ye...
Adana Usulü Lahmacun
Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzerine sürerek taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir. İsmi, Arapça etli hamur anlamına ge...
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralarda yapılan yemekleri etsiz olarak düşünmek pek de mümkün değildir. Fakat herkes et ve kıyma tü...
Evde Fındık Lahmacun
Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar için kolaylıkla yapıla...
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Hamuru içinYarım bardak ılık süt1bard...
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının sebebi hamurun kalın olmaması içindir. Lahmacuna bazı yerlerde Tü...
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Ekmek Hamurundan Lahmacun, ev hanımları akşam yemeği hazırlarken pratik olması gerekiyor. Özellikle bu konu çalışan hanımlar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle çoğunlukla çalışan hanımlar kolaylıkla hazırlayabileceği pratik olan yemekleri tercih...
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates,soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı kulla...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ,yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir. Lahmacun Harcı Malzemeleri ...

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik...

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ...

Lahmacun Besin Değeri

Lahmacun besin değeri, lahmacun özellikle Doğu bölgelerinde sıkça yapılan ve küçük büyük herkesin severek yediği bir ana yemektir. Ancak lahmacun aşırı tüketildiğinde yani miktarı abartıldığında kilo artışına sebep olur. Çünkü içerisine konula...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerini...

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzet...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda y...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,sarımsak...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok d...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği ...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun halen Türk ...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besl...

Acılı Lahmacun Tarifi

Acılı Lahmacun Tarifi; Acılı lahmacunu sevmeyen yoktur herhalde. Her yörenin kendine göre acılı lahmacun tarifi bulunmakta. Acılı lahmacunun evde yapımı biraz zahmetli ama lezzeti oldukça güzeldir. Evde acılı lahmacun tarifi bilmeyen veya...

 

Lahmacun İçi
Antep Lahmacun Tarifi
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Lahmacun
Ekmek Hamurundan Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Lahmacun Eti
Lahmacun Böreği
Evde Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori
Fındık Lahmacun
Lahmacun Harcı
Hazır Yufkadan Lahmacun
Tavada Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Evde Lahmacun Hamuru
Ev Usulü Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Acılı Lahmacun Tarifi
Popüler İçerik
Lahmacun Besin Değeri
Lahmacun besin değeri, lahmacun özellikle Doğu bölgelerinde sıkça yapılan ve küçük büyük herkesin severek yediği bir ana yemektir. Ancak lahmacun aşır...
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrula...
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna ...
Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamu...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Lahmacun İçi
Antep Lahmacun Tarifi
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018