lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun 
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile  anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır.  Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır olduğu gibi yumuşacık lahmacun çeşitleri de vardır. Ayran  ve salata ile birlikte eşsiz bir yemek olan lahmacun pratik oluşuyla ev hanımları tarafından da çok sık tercih edilmektedir. Fındık lahmacun tarifi şu şekildedir; 

İç Malzemesi;
  • 500 gram kuzu kıyma 
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan 
  • 6-7 dal yeşil soğan 
  • 2 adet orta boy domates 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş 
  • Bir miktar tuz 

Hamur Malzemesi için;
  • 1,5 su bardağı ılık su 
  • 2 tatlı kaşığı maya 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • alabildiği kadar un
Yapılışı;  Fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu hazırlayarak başlayın. Hamuru için derin bir kabın içine ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mayanın erimesi için biraz karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.  Son olarak tuzunu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru hazırladıktan sonra hamuru dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika hamuru üstü bir örtük şekilde dinlendirin.
Fındık Lahmacun

Hamuru hazırladıktan sonra  iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harç öncelikle soğanları temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra patatesleri soyun ve yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendeledikten sonra  patateslerin suyunu sıkın. Daha sonra maydanozları,  yeşil soğanı ve domatesi de küçük küçük doğrayarak hazırlayın. Doğrama işlemin bitirdikten sonra hazırladığınız malzemelerin hepsini bir kabın içine koyun ve karıştırın. Üzerine tuzunu, pul biberini, kimyonu salçasını ve kıymasını  ilave ederek iyice karıştırın. Eğer evinizde zırh varsa iç harcı zırh ile kıyın o zaman daha iyi olacaktır. İç harcı hazırladıktan sonra dinlenmeye bıraktığınız hamuru tezgahın üzerine alın. Tezgahın üzerine almadan önce tezgahı unlayın.  Hamuru tezgahın üzerinde bir iki dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurdan açabileceğiniz büyüklükte bezeler alın. Aldığınız bezelerden biri  tezgahın üzerini unlayarak 3-4 kalınlığında açın. Açtıktan sonra ağzı geniş su bardağı ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlakları çıkardıktan sonra artan hamurları da tekrar beze haline getirerek açın ve aynı işlemi uygulayın.  Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine unlayıp bardak ile çıkardığınız  yuvarlakları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin. Dizme işlemi bittikten sonra yuvarlakların zerine hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Ve kaşığı tersi ile harcı hamurun her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin. Üzerindeki harç pişmişse fırında çıkararak ayran ive salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 07.1.2016 15:33:45

Fındık Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fındık Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017