Ev Usulü Lahmacun Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar ile hatırlanır. İşte bu anılar için ev usulü lahmacun tarifini sizlerle paylaşacağız. Umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun, Türk mutfağı kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Doğuya özgü bir yemek olan lahmacun, yaklaşık bin yıllık bir geçmişe sahiptir. İyi bir lahmacunun sırrı, lezzetinden geçer. Bunun için kullanılan iç malzemesi oldukça önemlidir. Ancak lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişir. Yani soğanlısı, sarımsaklısı ve fıstıklısı gibi çeşitleri mevcuttur. Dışarıda tüketilen lahmacun, evde de yapılabilir. Böylece sıcak ve güzel bir lahmacunu kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Özellikle iç malzemesini kendi isteğinize göre acılı veya acısız olarak da yapabilirsiniz. Bu şekilde lahmacun hazırlandıktan sonra ocakta tavanın içerisinde veya fırında tepside pişirilebilir. Çünkü doğal olan hamuru inceciktir ve malzemelerle birlikte büyüklerin ve çocukların vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Ev Usulü Lahmacun İçin Malzemeler
Ev Usulü Lahmacunun Üzeri İçin
Ev Usulü Lahmacun Nasıl Yapılır? Hamuru İçin Bir su bardağı ılık suyun içerisine maya ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Maya kabarana kadar bekletelim. Diğer tarafta, unun yarısını bir kabın içerisine alalım. Ortasını bir miktar açarak, kabaran mayalı suyu ve tuzu ekleyelim. Sonra güzelce yoğurmaya başlayalım. Unun geri kalan yarısını da azar azar ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim. Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerini bir bezle kapatarak yarım saat kadar dinlendirelim. Harcı İçin İlk olarak kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, ince doğranmış yeşil biber, salça, sıvıyağ, tuz, pul biber ve karabiberi karıştıralım. Harcın biraz sulu olması için yarım çay bardağı kadar su ilave edelim. Sonra da bütün malzemeleri yoğuralım. Ev Usulü Lahmacun Nasıl Yapılır? Unladığımız tezgâha hamurumuzu alıp, eşit parçalara halinde bezelere ayıralım. Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açalım. Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayalım. Önceden ısıtılan 220 derecedeki fırında pişirelim. Fırında hazırladığımız ev usulü lahmacunun üzerine limon, kuru soğan ve maydanoz yaprakları ilave edilebilir. Afiyet Olsun. |