Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gösterebiliyor. Paylaşılan tarife ek olarak isteyenler kıymalı harca bol baharat, domates, yeşil sivri biber ve patates de ekleyebilirler. Tavada pişirilen lahmacunların hamuru yuvarlak açılırken, sac tavası olanlar hamuru oval şekilde açmayı tercih edebilirler.


Tavada lahmacun için gerekli malzemeler

  • 1 tane yaş maya
  • 1 kilo süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda un
  • Tuz

Harcı için

  • 400 gr hafif yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Mevsimiyse taze domates de tercih edilebilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 adet sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Tavada lahmacu nasıl yapılır?


Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içerisine yaş maya, sıvı yağ, tuz konur. Süt ılık konuma gelecek kadar ısıtılıp ilave edilir. Karışıma alabildiği kadar un ekleyerek yoğrulur. Hazır olan hamurun üzerine bez örtülüp mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken o arada lahmacunun içi hazırlanır. Lahmacunun iç harcı için, soğan ve sarımsaklar soyulur. Maydanoz ve biberler yıkanır. Tüm sebzeler robottan geçirilir. Tercihe göre sebzeler elde küçük de doğranabilir. Bir kabın içerisine kıyma, salca ve tüm baharatlar konur. Doğranmış sebzeler de eklenip karıştırılarak, harç iyice harmanlanır.

Mayalanmış olan hamur, küçük bezelere ayrılıp bir tepsinin içine dizilir ve üzeri kurumaması için tekrar örtülür. Orta boy bir tava için hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırmak kâfi olacaktır. Her bir beze ince olacak şekilde açılır. Üzerine yeteri miktarda kıymalı harç serilir.

Teflon bir tava ocağın üzerine alınıp ısıtılır. Hazırlanan ilk lahmacun sıcak tavanın içerisine konup kapağı kapatılır. Orta ateşte kapağı açılmadan yaklaşık 3 dk. Kadar pişirilir. Bir spatula yardımıyla lahmacunun altı kontrol edilir, eğer pişmemişse biraz daha pişirilir. Tüm harç bitene kadar geri kalan hamur bezelerine aynı işlem uygulanır. Pişen lahmacunlar üst üste konur ve yumuşak kalması için üzeri kapalı tutulur.

Tavada Lahmacun Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri