Tavada Lahmacun

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gösterebiliyor. Paylaşılan tarife ek olarak isteyenler kıymalı harca bol baharat, domates, yeşil sivri biber ve patates de ekleyebilirler.

Tavada pişirilen lahmacunların hamuru yuvarlak açılırken, sac tavası olanlar hamuru oval şekilde açmayı tercih edebilirler.

Tavada lahmacun için gerekli malzemeler:

  • 1 tane yaş maya
  • 1 kilo süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda un
  • Tuz

Harcı için:

  • 400 gr hafif yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( mevsimiyse taze domates de tercih edilebilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 adet sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Tavada lahmacunun yapılışı:

Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içerisine yaş maya, sıvı yağ, tuz konur. Süt ılık konuma gelecek kadar ısıtılıp ilave edilir. Karışıma alabildiği kadar un ekleyerek yoğrulur. Hazır olan hamurun üzerine bez örtülüp mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken o arada lahmacunun içi hazırlanır. Lahmacunun iç harcı için, soğan ve sarımsaklar soyulur.

Maydanoz ve biberler yıkanır. Tüm sebzeler robottan geçirilir. Tercihe göre sebzeler elde küçük de doğranabilir. Bir kabın içerisine kıyma, salca ve tüm baharatlar konur. Doğranmış sebzeler de eklenip karıştırılarak, harç iyice harmanlanır.

Mayalanmış olan hamur, küçük bezelere ayrılıp bir tepsinin içine dizilir ve üzeri kurumaması için tekrar örtülür. Orta boy bir tava için hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırmak kafi olacaktır. Her bir beze ince olacak şekilde açılır. Üzerine yeteri miktarda kıymalı harç serilir.

Teflon bir tava ocağın üzerine alınıp ısıtılır. Hazırlanan ilk lahmacun sıcak tavanın içerisine konup kapağı kapatılır. Orta ateşte kapağı açılmadan yaklaşık 3 dk. kadar pişirilir. Bir spatula yardımıyla lahmacunun altı kontrol edilir, eğer pişmemişse biraz daha pişirilir. Tüm harç bitene kadar geri kalan hamur bezelerine aynı işlem uygulanır. Pişen lahmacunlar üst üste konur ve yumuşak kalması için üzeri kapalı tutulur.

Tavada Lahmacun Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tavada Lahmacun"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates,soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı kulla...
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev h...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak ...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır ol...
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Hamuru içinYarım bardak ılık süt1bard...
Adana Usulü Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzerine sürerek taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir. İsmi, Arapça etli hamur...
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun halen Türk ...
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerini...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralarda yapılan yemekleri etsiz olarak düşünmek pek de mümkün değildir. Fakat herkes et...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği ...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının sebebi hamurun kalın olmaması içindir. Lah...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ,yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir....
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,sarımsak...
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates,soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağ...
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız ...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzet...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz le...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besl...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çı...
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mu...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve ...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim....

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Lahmacun Kaç Kalori
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018