lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çıtır Lahmacun


Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.

Hamuru için
  • Yarım bardak ılık süt
  • 1bardak ılık su
  • 1paket kuru maya
  • 1tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi için
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı

Ilık su, ılık süt, tuz ve şekeri bir kabın içinde karıştıralım.
Çıtır Lahmacun

Üzerine mayayı ekleyelim. 4 bardak unu da ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini kapatarak mayalanması için bir kenarda bekletelim. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeleri rondodan geçirelim.
Diğer tarafta mayalanmış olan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Bu hamurdan 15-16 parça beze çıkacaktır. Bezeleri açmak için zemine biraz un serpelim. Açtığımız hamurların üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan sürelim. Fırın tepsisine kesinlikle yağ sürmüyoruz. Tepsiye biraz un serperek, harcı sürdüğünüz hamurları tepsiye bırakalım. Önceden ısıtılmış fırına tepsiyi koyup 2-3 dakika pişirilir. Daha fazla fırında bırakırsak lahmacun kurur. Pişen lahmacunları sıcak sıcak fırından alıp, üst üste koyalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 07.1.2016 10:01:43

Çıtır Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çıtır Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017