Acılı Lahmacun Tarifi

Acılı Lahmacun Tarifi

Acılı Lahmacun Tarifi; Acılı lahmacunu sevmeyen yoktur herhalde. Her yörenin kendine göre acılı lahmacun tarifi bulunmakta. Acılı lahmacunun evde yapımı biraz zahmetli ama lezzeti oldukça güzeldir. Evde acılı lahmacun tarifi bilmeyen veya yapamayanlar için kendilerini evde lahmacunu içini kolaylıkla hazırlayıp ekmek fırının da pişirebilir.
Acılı lahmacun tarifi, besin değeri ve kalori değeri oldukça yüksektir. Kilo problemi olan ve diyet yapanları sık sık acılı lahmacun tüketmemeleri gerekir. Çalışanlar için lahmacun içi hazırlayarak en yakın ekmek fırına vermeleri, onlar için kolaylık olur ve misafir olanlar için çabuk hazırlanan pratik bir tariftir. Acılı lahmacun tarifini öğrenmeyen kalmasın.

Acılı Lahmacun Tarifi Malzemeleri
  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı acı toz biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
Hamuru İçin
  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yeteri kadar ılık su
Acılı Lahmacun Tarifi Yapılışı

Acılı lahmacun yapılışına ilk olarak hamuru mayalama işlemi ile başlayalım.
Derin bir karıştırma kabına içine unu alın ve ortasını açıp mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip su ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur elde edikten sonra hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken acılı lahmacunun iç malzemelerini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik ince ince doğrayın daha sonra maydanoz, biber, domatesi de ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri doğrama işlemi bittikten sonra baharat salçayı kıymayı de ilave ederek lahmacun içini yoğurmaya başlayın. Kıyma karışımını iyice yoğurduktan sonra sıra geldi lahmacunu hazırlamaya başlayalım. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp temiz bir tezgaha un serpiştirip dizin. Parçalar haline bölmüş olduğumuz hamuru merdane yarımı ile yuvarlak olacak şekilde 1 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru üstüne kıyma karışımını eşit bir şekilde sürün. Elinin hafif ıslatarak kenarlarını kıvırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Acılı lahmacun tarifi hazır sıcak sıcak bol salata ve limon ile servisi yapın. Acılı lahmacun başka bir tarifi de ise kıymalı karışımı hazırladıktan sonra yakında bulunan bir ekmek fırınında da pişirebilir.

Afiyet Olsun

Acılı Lahmacun Tarifi Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Acılı Lahmacun Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ,yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir. Lahmacun Harcı Malzemeleri ...
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 Lahmacun Kaç Kalori
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates,soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı kulla...
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev h...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak ...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır ol...
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Hamuru içinYarım bardak ılık süt1bard...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ,yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir. Lahmacun Harcı Malzemeleri ...
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Ekmek Hamurundan Lahmacun, ev hanımları akşam yemeği hazırlarken pratik olması gerekiyor. Özellikle bu konu çalışan hanımlar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle çoğunlukla çalışan hanımlar kolaylıkla hazırlayabileceği pratik olan yemekleri...
Evde Fındık Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar için kolay...
Evde Lahmacun Hamuru
Evde Lahmacun Hamuru
Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un...
Lahmacun Besin Değeri
Lahmacun Besin Değeri
Lahmacun besin değeri, lahmacun özellikle Doğu bölgelerinde sıkça yapılan ve küçük büyük herkesin severek yediği bir ana yemektir. Ancak lahmacun aşırı tüketildiğinde yani miktarı abartıldığında kilo artışına sebep olur. Çünkü içerisine konula...
Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda y...
Fırında Lahmacun
Fırında Lahmacun
Fırında Lahmacun; lahmacun belirli bir büyüklükte 20-25 cm açılan hamurun üzerine malzemeleri koyulduktan sonra özellikle taş fırınlarda pişirilen, pişerken mis gibi koku saçan, harika bir sunum ile vazgeçemeyeceğiniz ister acılı, ister acısız...
Adana Usulü Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzerine sürerek taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir. İsmi, Arapça etli hamur...
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun halen Türk ...
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerini...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralarda yapılan yemekleri etsiz olarak düşünmek pek de mümkün değildir. Fakat herkes et...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği ...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının sebebi hamurun kalın olmaması içindir. Lah...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,sarımsak...
Fıstık Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok d...

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlama...
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Lahmacun Kaç Kalori
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Lahmacun Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018