Sarılımsaklı lahmacun tarifi nasıl hazırlanır?
Mis gibi sarımsak kokularının mutfağı sardığı, geleneksel lezzetlerin en sevilenlerinden birine yolculuk... Bol sarımsaklı, incecik hamurlu lahmacunun ev yapımı hali, hem pratik hem de nefis dokusuyla sofralarınızı şenlendirecek.
Sarımsaklı Lahmacun Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Harç için
- 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Hamur için ılık suya maya ve şekeri ekleyip 10 dakika bekletin
- Unu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın
- Maya karışımını, tuz ve zeytinyağını ekleyip yoğurun
- Hamur kulak memesi kıvamına gelince, üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın
- Harç için soğanı rendeleyin, domatesleri küçük küçük doğrayın
- Sarımsakları ezin veya rendeleyin, maydanozu ince kıyın
- Tüm harç malzemelerini derin bir kasede iyice karıştırın
- Mayalanan hamuru 8-10 eşit parçaya bölün
- Her parçayı merdane ile incecik açın
- Açılan hamurların üzerine harcı eşit şekilde yayın
- 250°C önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin
- Sıcak servis yapın, dilerseniz limon sıkıp rulo şeklinde sararak tüketin
Püf Noktaları:
- Hamurun ince açılması için unlamayı unutmayın
- Harç çok sulu olursa, bir süre buzdolabında bekletin
- Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
- Lahmacunları fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek pişirebilirsiniz
|