Lahmacun hamurunun mayalanma süresinin ne kadar olması gerektiği konusunda biraz kafam karıştı. Oda sıcaklığında 1-2 saat yeterli deniyor ama soğuk bir ortamda 3-4 saate kadar çıkabiliyor. Acaba bu süreler nereden kaynaklanıyor? Hamurun içindeki malzemeler ve ortam sıcaklığı gerçekten bu kadar etkili mi? Özellikle mayalanma süresinin yeterli olmaması durumunda lahmacunun yumuşak ve lezzetsiz olacağı belirtilmiş, bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Bu sürenin kontrolü için önerilen yöntemler de oldukça ilginç, belki de bu yöntemleri denemek lazım.
Lahmacun hamurunun mayalanma süresinin ne kadar olması gerektiği konusunda biraz kafam karıştı. Oda sıcaklığında 1-2 saat yeterli deniyor ama soğuk bir ortamda 3-4 saate kadar çıkabiliyor. Acaba bu süreler nereden kaynaklanıyor? Hamurun içindeki malzemeler ve ortam sıcaklığı gerçekten bu kadar etkili mi? Özellikle mayalanma süresinin yeterli olmaması durumunda lahmacunun yumuşak ve lezzetsiz olacağı belirtilmiş, bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Bu sürenin kontrolü için önerilen yöntemler de oldukça ilginç, belki de bu yöntemleri denemek lazım.
Cevap yaz