Hazır Yufkayla Evde Pratik Lahmacun Tarifi
Hazır yufka kullanarak lezzetli, incecik ve çıtır lahmacunlar yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım tarif:
Malzemeler (8-10 adet için):
- 8-10 adet yuvarlak hazır yufka
- 300 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak, domates ve biberi küçük küpler halinde doğrayın
- Maydanozu incecik kıyın
- Tüm malzemeleri (kıyma, doğranmış sebzeler, salça ve baharatlar) derin bir kasede karıştırın
- Harçı 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin
- Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
- Hazır yufkaları tezgaha serin
- Harçı ince bir şekilde yufkaların üzerine yayın, kenarlarını boş bırakın
- Lahmacunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
- 200°C fırında 8-10 dakika pişirin
- Çıtırlaşan lahmacunları fırından alıp sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Harç ne kadar ince yayılırsa lahmacun o kadar çıtır olur
- Yufkaları oda sıcaklığında bekletmek daha kolay açılmasını sağlar
- İsterseniz üzerine limon sıkıp maydanozla sararak yiyebilirsiniz
- Fırın yerine tost makinesi veya döküm tava da kullanabilirsiniz
Bu pratik yöntemle evde restoran lezzetinde lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |