Lahmacunu pişirirken fırının ideal sıcaklığı hakkında okuduklarım beni düşündürdü. Gerçekten de 220-250 °C aralığında pişirildiğinde dışının kıtır kıtır olması ve içinin de dengeli bir şekilde pişmesi sağlanıyor mu? Bu sıcaklık aralığındaki pişirme süresi de oldukça kısa, 8-12 dakika gibi. Bu süre zarfında lahmacunun lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için başka ne gibi detaylara dikkat etmek gerekir? Özellikle hamurun dinlendirilmesi ve iç harcının kalitesi konusunda ne kadar özen göstermeliyiz? Fırın tipi de önemli demişsiniz, taştan elektrikli fırına geçişte lezzet kaybı yaşar mıyız? Bu konularda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Lahmacunu pişirirken fırının ideal sıcaklığı hakkında okuduklarım beni düşündürdü. Gerçekten de 220-250 °C aralığında pişirildiğinde dışının kıtır kıtır olması ve içinin de dengeli bir şekilde pişmesi sağlanıyor mu? Bu sıcaklık aralığındaki pişirme süresi de oldukça kısa, 8-12 dakika gibi. Bu süre zarfında lahmacunun lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için başka ne gibi detaylara dikkat etmek gerekir? Özellikle hamurun dinlendirilmesi ve iç harcının kalitesi konusunda ne kadar özen göstermeliyiz? Fırın tipi de önemli demişsiniz, taştan elektrikli fırına geçişte lezzet kaybı yaşar mıyız? Bu konularda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz