40 lahmacun yaparken kısaca 4 kilogram kıyma gerektiğini öğrenmek beni şaşırttı. Acaba kıymanın miktarını artırmanın ya da azaltmanın lezzet üzerinde nasıl bir etkisi olur? Yani, daha fazla kıyma kullanmak lahmacunu daha dolgun ve doyurucu mu yapar, yoksa diğer malzemelerin daha az hissedilmesine mi yol açar? Kıymanın türü de önemli mi, dana mı yoksa kuzu mu tercih edilmeli? Hem lezzet hem de kıyma oranı açısından en ideal denge nedir sizce?
40 lahmacun yaparken kısaca 4 kilogram kıyma gerektiğini öğrenmek beni şaşırttı. Acaba kıymanın miktarını artırmanın ya da azaltmanın lezzet üzerinde nasıl bir etkisi olur? Yani, daha fazla kıyma kullanmak lahmacunu daha dolgun ve doyurucu mu yapar, yoksa diğer malzemelerin daha az hissedilmesine mi yol açar? Kıymanın türü de önemli mi, dana mı yoksa kuzu mu tercih edilmeli? Hem lezzet hem de kıyma oranı açısından en ideal denge nedir sizce?
Cevap yaz