lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda yediğiniz lahmacunlar kadar lezzetli lahmacunlar pişirmiş olacaksınız. Fakat çok fazla vaktiniz yoksa ya da daha modern bir lezzet yakalamak istiyorsanız mutlaka yufkalı lahmacun tarifini de denemenizi tavsiye ederim. Hatta sizlerle pratik bir bilgi ha paylaşayım Eğer yufka ile de uğraşacak vaktini yoksa hazır lavaşla da istediğiniz gibi lahmacun hazırlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız lahmacunları yuvarlak şeklinde yapmak size zor gelirse kare ya da dikdörtgen olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Hazır yufkadan lahmacun için gerekli malzemeler:
  • 6 adet el açması hazır yufka,
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 4 çorba kaşığı su,
İç harcı için;
  • 400 gr. dana kıyma,
  • 2 yemek kaşığı iç yağ,
  • 2 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak,
  • 5 adet sivri biber,
  • 3 adet iri domates,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz.
Hazırlanışı: Öncelikle harcı hazırlamakla işe başlayabilirsiniz.
Hazır Yufkadan Lahmacun

Lahmacun harcı da tıpkı pide harcı gibi çiğden hazırlanır. Kuru soğan, maydanoz, domates, sarımsak, sivri biberi ayrı ayrı olmak üzere blenderde doğrayın ve derin bir kabın içerisine boşaltın. Üzerine kıyma, iç yağı, salçalar ve baharatları ilave ederek elinize eldiven giyerek iyice yoğurun. Lahmacun harcının pide harcına göre daha sulu olması gerekir. Bu yüzden içerisine bir kaç kaşık sıvı yağ koyabilirsiniz. Lahmacunun harcı hazırlandıktan sonra bir kenara alın.

Diğer tarafta bir kasenin içerisine sıvı yağ ve suyu koyun ve karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın. arasına harcın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. Üzerine 2. yufkayı kapatın. Eğer yuvarlak yapmak istiyorsanız çelik tencere kapağı ile bastırarak yuvarlak şekilde kesin. Üzerine elinizle harcı yayın ve bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. İşlem tamamlandığında lahmacunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derece ısıda çok kurutmadan pişirin. Lahmacun yapımında kullanılan yufkalar çabuk kuruyacağından hızlı ateşte pişirilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hazır yufkadan lahmacunlar piştiğinde üzerini bir bez ile örtün. Lahmacunlarını yanında maydanoz, limon ve ayran ile sıcak olarak ikram etmeye özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2017 12:27:53

Hazır Yufkadan Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Evde Fındık Lahmacun

Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar iç...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017