lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için  teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine  göre değişiklik  gösterebiliyor. Paylaşılan tarife ek olarak  isteyenler  kıymalı harca bol baharat,  domates, yeşil sivri biber ve patates de ekleyebilirler. Tavada  pişirilen lahmacunların hamuru yuvarlak açılırken, sac tavası olanlar hamuru  oval şekilde açmayı tercih edebilirler.

Tavada lahmacun için gerekli malzemeler:

  • 1 tane yaş maya
  • 1 kilo süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda  un
  • Tuz

Harcı için:

  • 400 gr  hafif yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( mevsimiyse taze domates de tercih edilebilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 adet sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Tavada lahmacunun yapılışı:

Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içerisine yaş maya, sıvı yağ, tuz  konur.

Tavada Lahmacun

Süt  ılık konuma gelecek kadar ısıtılıp ilave edilir. Karışıma alabildiği kadar un ekleyerek yoğrulur. Hazır olan hamurun üzerine bez örtülüp mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken o arada lahmacunun içi hazırlanır.  Lahmacunun iç harcı için, soğan ve  sarımsaklar soyulur. Maydanoz ve biberler yıkanır. Tüm sebzeler robottan geçirilir. Tercihe göre sebzeler elde küçük de doğranabilir. Bir kabın içerisine kıyma, salca ve tüm baharatlar konur. Doğranmış sebzeler de eklenip karıştırılarak, harç iyice harmanlanır.

Mayalanmış olan hamur, küçük bezelere ayrılıp bir tepsinin içine dizilir ve üzeri kurumaması için tekrar örtülür. Orta boy bir tava için  hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırmak kafi olacaktır. Her bir beze ince olacak şekilde açılır. Üzerine yeteri miktarda  kıymalı harç serilir.

Teflon bir tava ocağın üzerine alınıp ısıtılır. Hazırlanan ilk lahmacun sıcak tavanın içerisine konup kapağı kapatılır. Orta ateşte kapağı açılmadan yaklaşık 3 dk. kadar pişirilir.  Bir spatula yardımıyla lahmacunun altı kontrol edilir, eğer pişmemişse biraz daha pişirilir. Tüm harç bitene kadar geri kalan hamur bezelerine aynı işlem uygulanır. Pişen lahmacunlar üst üste konur ve yumuşak kalması için üzeri kapalı tutulur.

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2016 10:02:35

Tavada Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tavada Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017