lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,sarımsaklısı,fıstıklısı gibi uzayıp gider.İsteğe bağlı malzemelere yeterli miktarda su alınıp güzelce yoğurulur.Taş fırında pişmesi de lahmacunun ayrıcalıklarından biridir tadına tat katıyor denebilir.

Sarımsaklı Lahmacun
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım paket yaş maya 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Alabildiği kadar ılık su ilave ediyoruz.
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gram kıyma 
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet  kuru soğan 
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Su 
  • Tuz
  • Karabiber 
Sarımsaklı Lahmacunun Hazırlanışı
Sarımsaklı lahmacunu hazırlamaya hamurundan başlayalım.
Sarımsaklı Lahmacun

Kabımıza 4 su bardağı unumuzu alıyoruz.Unumuzu havuz şekline getirip ortasına yarım paket yaş mayamızı ekliyoruz.Mayamızın üzerine bir tatlı kaşığı tuzu da ilave edip mayamızın üzerine ılık su ilave ediyoruz mayamızı iyice eritiyoruz.Sonra hamurumuzu güzel bir şekilde yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamurumuzu 12 parçaya bölüyoruz.Her parçayı merdane veya oklava yardımıyla açın.Harcı için ise 1 adet olan kuru soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Elimizde ki 1 demet maydanozu ince ince kesiyoruz.Karıştırma kabımızı alarak 250 gram kıymayı alıyoruz.Üzerine 50 gram iç yağı ilave edip üzerine kuru soğan, sarımsak ,maydanoz, 2 çorba kaşığı salça, tuz ve kara biberimizi ilave edip hazırladığımız iç harcı karıştırın.Harcın içine su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Lahmacun için hazırladığımız harcı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.Hazırladığımız hamurları fırın tepsisine lahmacunları alıp evvelden ısıtmış bulunduğumuz 190 derecelik fırınımızda lahmacunları pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 08.01.2016 17:01:57

Sarımsaklı Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sarımsaklı Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Evde Fındık Lahmacun

Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar iç...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017