lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?
Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Lahmacunu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çünkü doğaldır hamuru inceciktir ve üstünde et ve sebze vardır. Hepside bir arada doğal ve çok faydalıdır. Lahmacun çocuklar içinde faydalıdır. İçine koyulan malzemeler sayesinde çok lezzetli oluyor. Lahmacun vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Lahmacunu özel günlerinizde, mevlidlerde misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir yemektir. Yanında ayran çok güzel gidiyor ve çok seviliyor. Lahmacun doyurucu ve besleyicidir. Vücuda enerji verir. Sağlık açısından faydalı bir yiyecektir. 

Lahmacunun malzemeleri:
Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya,
  • 3 su bardağı un.
Üzeri için:
  • 200 gr orta yağlı kıyma,
  • 1 adet büyük soğan ( rendelenmiş),
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
  • 2 adet domates ( kabukları soyulup rendelenmiş olacak),
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş),
  • 2 adet sivri biber ( ince ince doğranmış),
  • Yarım demet maydanoz ( ince ince doğranmış),
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • Tuz,
  • Taze çekilmiş karabiber.
    Lahmacun Nasıl Yapılır


Lahmacunun hazırlanışı:
İlk önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım. Sonra unun ortasını açalım ve yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek mayayı eritelim. zeytin yağını, tuzu, şekeri de koyup karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş ilave edelim ve iyice yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurun üzerini streç folyo ile örtelim. Sonra hamurumuzu ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, küp küp doğranmış domatesi, maydanozu ve biberleri koyalım. Ardından domates salçasını, acı biber salçasını, sarımsağı koyalım. Baharatları da ilave edelim ve bu malzemeleri iyice karıştıralım. Sonra mayalanan hamurları 8 eşit parçalara bölelim. Hafif unlanmış tezgahta yuvarlak şekilde açalım. Sonra teflon tavayı ocakta ısıtalım. Sonra açtığımız hamuru tavaya yerleştirelim. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyalım ve üzerine iyice yayalım.Tavanın kapağını kapatalım ve yaklaşık 4 dakika altının yanmaması için kontrol ederek pişirelim. Ev yapımı lahmacunu soğan ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.
Not: 8 adet lahmacun çıkıyor.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 08.01.2016 17:03:02

Lahmacun Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Lahmacun Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017