lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Antep'te özellikle kış mevsiminde yapılır ve cevizde bu lahmacuna ayrı bir lezzet katar. Tüm lahmacun malzemelerin cevizle birleşmesi, incecik hamuru ile birleşip piştikten sonra nefis bir lezzet oluyor. İçine koyulan ceviz sayesinde oldukça faydalıdır ve protein, vitamin, mineral ve lifler kaynaklı oluyor.Cevizli lahmacun yediğimizde, cevizde bulunan E vitamini ve antioksidan bakımından da faydalanıyoruz. Soğuk da içinizi ısıtır ve vücut direncini artırıyor. Bu cevizli lahmacun tarifini evinizde fırında rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle çocuklar çok seviyor. Görünümü ile iştahları kabartıyor. Yanında ayran çok güzel gidiyor.

Cevizli lahmacunun malzemeleri:
  • 1 Kilo orta yağlı kıyma,
  • 6-7 Adet kırmızı kuru soğan,
  • 1 Bardak kıyılmış ceviz,
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 Kahve fincanı nar pekmezi (nar ekşisi),
  • 1,5 Tatlı kaşığı tuz,
  • 1 Yemek kaşığı toz kırmızı pul biber,
  • 1 Çay kaşığı karabiber.

Cevizli lahmacunun içinin yapılışı:
Lahmacunun içini hazırlamak için soğanları ufak ufak doğrayalım.
Cevizli Lahmacun

Cevizleri oldukça küçük ezelim. Kıyma zırh denilen bıçakla kıyılırsa daha iyi oluyor. Sonra kıymayı, cevizi, nar pekmezini (nar ekşisi), domates salçasını ve biber salçasını, tuzu koyalım. Bunların üzerine karabiber, kırmızı pul biber ilave ederek hepsini karıştıralım ve lahmacun içimiz hazırdır. 

Cevizli lahmacunun yapılışı:
Önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım. Sonra unun ortasına yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyelim. Sonra yaş mayayı elimizle çözelim. Unun üzerine tuz serpelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Sonra yoğurduğumuz hamuru mayalanması için dinlendirelim. Soğanı ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı ve cevizi ilave edip iyice karıştıralım. Sonra hazırladığımız hamuru 6 parçaya ayıralım. Sonra bir merdane yardımı ile hamurları açalım. Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında pişirelim. Pembeleştikten sonra fırından alalım ve sıcak sıcak servis yapalım. İçine istediğiniz yeşillikleri koyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2016 15:37:10

Cevizli Lahmacun Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cevizli Lahmacun"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için  teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevki...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017