lahmacun.gen.tr
lahmacun

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Acılı Lahmacun Tarifi

Acılı Lahmacun Tarifi; Acılı lahmacunu sevmeyen yoktur herhalde. Her yörenin kendine göre acılı lahmacun tarifi bulunmakta. Acılı lahmacunun evde yapımı biraz zahmetli ama lezzeti oldukça güzeldir. Evde acılı lahmacun tarifi bilmeyen veya yapamayanlar için kendilerini evde lahmacunu içini kolaylıkla hazırlayıp ekmek fırının da pişirebilir. Acılı lahmacun tarifi, besin değeri ve kalori değeri oldukça yüksektir. Kilo problemi olan ve diyet yapanları sık sık acılı lahmacun tüketmemeleri gerekir. Çalışanlar için lahmacun içi hazırlayarak en yakın ekmek fırına vermeleri, onlar için kolaylık olur ve misafir olanlar için çabuk hazırlanan pratik bir tariftir. Acılı lahmacun tarifini öğrenmeyen kalmasın.

Acılı Lahmacun Tarifi Malzemeleri
  • 500 gram az yağlı kıyma 
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 çorba kaşığı acı toz biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
Hamuru İçin 
  • 1 kg un 
  • 1 paket yaş maya 
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yeteri kadar ılık su 
Acılı Lahmacun Tarifi Yapılışı 

Acılı lahmacun yapılışına ilk olarak hamuru mayalama işlemi ile başlayalım.
Acılı Lahmacun Tarifi

Derin bir karıştırma kabına içine unu alın ve ortasını açıp mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip su ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur elde edikten sonra hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken  acılı lahmacunun iç malzemelerini hazırlayalım.  Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik ince ince doğrayın daha sonra maydanoz, biber, domatesi de ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri doğrama işlemi bittikten sonra baharat salçayı kıymayı de ilave ederek lahmacun içini yoğurmaya başlayın. Kıyma karışımını iyice yoğurduktan sonra sıra geldi lahmacunu hazırlamaya başlayalım. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp temiz bir tezgaha un serpiştirip dizin. Parçalar haline bölmüş olduğumuz hamuru merdane yarımı ile yuvarlak olacak şekilde 1 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru üstüne kıyma karışımını eşit bir şekilde sürün. Elinin hafif ıslatarak kenarlarını kıvırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Acılı lahmacun tarifi hazır sıcak sıcak bol salata ve limon ile servisi yapın. Acılı lahmacun başka bir tarifi de ise kıymalı karışımı hazırladıktan sonra yakında bulunan bir ekmek fırınında da pişirebilir. 

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 19.01.2017 15:28:22

Acılı Lahmacun Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Acılı Lahmacun Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dı...

Evde Lahmacun Hamuru

Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur tür...

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kült...

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun hal...

Lahmacun Döner

Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor...

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yak...

Lahmacun Kaç Kalori

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun a...

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kola...

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,...

Fıstık Lahmacun

Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun  hem servis yapması kolay oluyor, hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyo...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahmacun, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017